BloggTravtips

Blogg

(Publicerad:2015-12-22)
VAD HÄNDER?
Vad är det som händer Gunnar granne och vän gick bort för en månad sen.
Och i dag fick jag veta att Claes lämna oss i går.
Båda var nära och kära vänner till mej och vi hade många trevliga möten och fester.
Ni hade många år kvar att leva.
Men tyvärr styr vi inte över det som sker.
Fick träffa er båda väldigt kort innan under hjärtliga omständigheter och många leende.
Detta blir mitt minne av er båda.
Jag kommer bevara er i mitt minne dagligen.
Vila i frid Claes och Gunnar.


        
(Publicerad:2013-10-03)
MÅNGA BESÖK!
154000 Besök från minst 28 olika länder det är väldigt häftigt och på min hemsida väldigt trevligt


        
(Publicerad:2013-08-14)
TRÄDFÄLLNING

Trädfällningar utföres 32 års erfarenhet har alla kunskaper och utrustningar som krävs och försäkringar0703-595744 Knut Nilsson        
(Publicerad:2013-05-04)
INLÄGG

Detta inlägg skrev jag 2010 och tänk att en del av detta blev verklighet 


(Publicerad: 2010-02-10 


Jägersro får 5.800.000 extra att dela ut i pris pengar 2010


Borde då inte en del av dessa fördelas lite bredare så att både flera hästägare och B-tränare ,Amatörer fick lite mer i sina plånböcker.Fast Sveriges rikaste bana tycker inte så Hela Norge och ett antal norrlandsbanor delar ut 8 priser i alla lopp bara för att se till att behålla bredden och även höja kvaliten på dom som fortfarande vill hålla på med trav.Jag förstår inte vart problemen finns ingen förlorar på detta system alla som har hästar som startar i lopp får del av dessa pengar och fördelningen blir jämnare mellan hästägare och detta även hos proffstränaren.


Fördelar  1 Alla som har häst till start får del av kakan.

                2 Inga hästar har 0 poäng och har man detta så är nog hästen för dålig för att starta. 

                3 Alla lopp kommer garanterat att vara fyllda, Det är lönt att resa med hästen. 

                4 Kvaliten på loppen kommer att bli högre och jämnare inga 0 poängs hästar kommer till start. 

                5 Fast främst av allt kommer ekonomin bli bättre för de tränare som starta sina hästar.  Bakåt strävarna säjer att vi ska tävla om pengarna fast vad är problemet är man 8a av 15 hästar så är man defenitivt inte sämst och om man då har 9000kr extra att höja prispengarna med under varje lopp 2010 är det då farligt att lägga två extra priser  på 2000kr där 5000kr över till toppen...Vad är problemet prova i några lopp under några månader ställ frågan då om det är positivt eller negativt bemött.Problemet är att dom som bestämer inte äger hästar själva längre mat kostnade för en travhäst är minst 2000 kr om man ska ha kvalite på foderstaten och som sagt även 7an och 8an i mål behöver bra mat. Poäng med detta är om 7an och 8an får lite bättre mat och tränare någon liten peng extra så är snart denna häst 4a 3a och en vinnare.Andra problemet är att alla suckar och stönar först utan pengar på stallgången fast när det är möte då sitter man tyst och stönar inom sej och tänker jag kan ju inte sjunka så lågt att jag vill ha pengar för ett åttonde pris.Vem är den störstaförloraren jo faktiskt hästen med detta system kommer en häst som varit 7a fyra gånger ha 80 poäng vilket kan räcka till att komma med i ett lopp där hästen står rätt inne och slipper missa start tillfälle efter start tillfälle.


Som det är nu har de hästar som är sist i varje lopp samma chans att komma med i loppen som den häst som varit 7a i sina senaste 10 starter

detta är inte rättvist.Proffstränarna kan inte klaga på detta system kolla på skoj och såg att till och med Kari Lähdekorpi hade haft 16.000kr extra med hem en kväll på Jägersro till sina hästägare för inte så många veckor sen.Pengar ska arbeta och ju bredare dom får arbeta ju högre kvalitet.Fast dom som fördelar pengarna gör det mer än gärna till ett 2 åringslopp med 200.000 i första pris och 5 startande hästar och kallar detta tävling

men fortsätt så ni kommer att bli tvingade till detta väldigt snart om ni vill ha fulla lopp så är det och så blir det.

 

Fast prispengar till dessa lopp finns redan och prissummorna i dagens lopp är inte speciellt låga och denna höjning påverkar totala första priserna

marginellt ett år efter detta kan man fortsätta att gödsla på toppen.

 

Även gräsrötterna behöver gödsel någon gång och dom kräver så lite för att grönska.Knut Nilsson        
(Publicerad:2013-04-10)
VINNARE

Donar Flevo . Thomas Urhberg . Göran Falk . Är vinnar team samt Donar Flevo har vunnit alla dubbelsulkylopp han starta hitills        
(Publicerad:2013-04-07)
TRAVARE
Detta skulle man hoppas att fler häst flickor skulle prova trots allt så har dom mycket gratis genom att travaren har en väldigt gedigen utbildning och väldigt bra psyke samt väldigt ofta väldigt bra tävlings instinkt.
Och famförallt så är det väldigt billigt att köpa en travare som slutat tävla men den är väldigt bra grund träna.

Gillar verkligen att denna häst utklassat så många dyra hästar.

Och en känga till ridsport förbundet som mot arbetar att travar tävlar som ridhästar väldigt osunt .

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G1cY4-LyS8A#at=13        
(Publicerad:2013-04-02)
JAKT

Zimba har nu spårat upp sitt första vildsvin ett verkligt svårt spår som gick i väldigt tät skog 200 meter långt detta är verkligen bar gjort av en hund som är endast 11 månader gammal det verkar som jag fått en kopia på Edgard        
(Publicerad:2013-03-30)
UNGHÄSTAR I TRÄNING

Marie Stetson


  Marie Stetson

   Dania Stetson  Dania StetsonDå är unghästarna i full träning mot sina utmaningar .Dom fungerar utmärkt och är väldigt duktiga framförallt så är dom väldigt stabila i psyket.

 

Så det ska bli väldigt kul att börja åka till Jägersro första gången dom var där så uppträdde dom som om det var hemma.        
(Publicerad:2011-05-01)
SEGER!

Första Segern Jägersro första inteckningen i Swe Dan Cup trofen Kingen och min älskade Marie och vi är

Väldigt Väldigt Glada och stolta denna dag-Gjorde jag rätt i dag Kusken -Helt rätt min KingDetta kan vi göra om ofta det var helt underbart ! Bra tränat Josefine        
(Publicerad:2011-04-30)
MINNE

En ton från himlen nådde mig

En ton så silverklar

Vad aldrig förr jag hört och sett

Den tonen till mej barJag såg en kärlek utan mått

En glädje utan gräns 

Jag kände att det finns en ro 

Som jag ej anat ensDet var en ton av evighet

En paradis musik

Och där den tonen klinga får

Blir jorden skön och rik 
Till minne av min far som för evigt vandra i Skogarna 

Som han älskade 

www.youtube.com/watch 


 

         
(Publicerad:2011-04-27)
KNUT NILSSON

För en gångs skull skall vi börja med amatörloppet idag. För visst är det väl värt att lyfta fram en kusk som efter 270 försök tar sin - bortsett från ett B -lopp - första seger på Jägersro och visar en en sån oförfalskad glädje som Knut Nilsson.

 


 Kvällen inleddes nämligen av en amatörmatch mellan Jägersro och Charlottenlund, SveDan Cup. Inte det vackraste lopp man sett med massor av incidenter, dock utan att det small ordentligt. Ingen skugga över Knut Nilsson som satsade stenhårt med sin 26-oddsare Donar Flevo från åttondespåret bakom bilen. Spets i första sväng, 1.09,7 första 500, 1.13,5 första tusen. Då var han 30 meter före resten och 17,8 sista 500 räckte för att Donar Flevo skulle hålla undan för Listas Tara och Mikael Pilenberg och Obelix B.T. med Bettina Nielsen. Och gladare kusk har sällan skådats!

- Jag är enormt glad. Detta är den största segern i mitt liv och den första i 270 starter på Jägersro, sa Knut Nilsson, och det fanns rörelse och eftertanke också.

- Jag hade önskat att min farsa fått vara med, han har följt mig i 54 år och suttit där uppe men han gick bort i mars. Jag tillägnar den här segern honom!

Donar Flevo vann lopp senast i juli 2008 på Charlottenlund.

- Jag hade facit från senaste starten, då körde jag lite för långsamt. Han är entaktare men han går hela vägen, sa Knut Nilsson.

- Jag lever och bor med hästarna sedan 15 år då jag bestämde mig för att göra något av mitt liv och tänka på mig själv. Någon semester har det inte blivit, men nu skall jag till Malta i fyra dagar för en kuskmatch, det blir min semester.- Det här känns som ett...ja, fint sex, skrattade Knut Nilsson.

Hoppsan, tänkte han på att det var damernas dag med över 1500 på plats?! 
Knut Nilsson.

Foto: ALN


 


 


1998 bestämde sig Knut Nilsson för att satsa på hästarna på heltid. Det är 13 år sedan. Efter 270 försök vann han sitt första lopp på Jägersro i tisdags. En försenad 50-årspresent och en härligt glad Knut Nilsson.


 – Det har varit så nära flera gånger, det var en otroligt skön känsla, säger han.

– Två spelvinster, en på 568.244 kronor, jag har lappen kvar, och en på 110.000 kronor 1993 fick mig att börja fundera på att ge hästarna heltid.

Han jobbade tio timmar om natten hos en kompis som hade en mekanisk verkstad och gick hos Staffan Nilsson på förmiddagarna under sex månader för att lära sig köra häst. 1998 var han "mogen" och köpte sin första häst, One Night, nio månader gammal.

– Det var en ren utbildningshäst, en häst som gav mig lärdom om hur det är att köra heta hästar!

– Samtidigt fick jag kontakt med Lutfi Kolgjini, som då jagade på mina marker och ville ha kräftor till sin sjö i Vomb. Jag hade kräftvatten och fixade det, säger Knut.På Jägersro har Knut gått "sedan jag blev buren dit av farsan" som gått på Jägersro sedan han var 18 år och dog i mars 84 år gammal.

– Vi gick på Jägersro tillsammans varje tisdag och jag hade önskat att han fått vara med i tisdags!

Knut Nilsson har gården Haraldstorp på 3,5 ha, på sydsluttningen av samma ås som har Lutfi Kolgjini på nordsidan. Där har han en doserad sandbana på 524 m - "exakt som Bornholms bana där dock bara en kurva är doserad, mina hästar brukar gå bra där!" - och i skogen, där hans flickväns dotter och hennes kille rider hästarna, finns en 200-meters backe med en stigning på 20 meter "där hästarna skrittas uppför".

– Hästarna tränas alltid långsamt, sex dagar i veckan. Under vintern får dom 15 minuter i solarium varje dag.Knut har ett fint samarbete med veterinär Claes Nydahl.

– Han har hjälpt mig med foderstaten. Det är nog inte många som har en så dyr foderstat som jag har. Dessutom ser vi till att hitta skadorna innan dom uppstår. Jag har mycket sällan skador på mina hästar.

Segern med Donar Flevo på Jägersro var inte den första för Knut Nilsson. Han har också vunnit ett B-lopp på banan med Donar Flevo plus två lopp på Charlottenlund med Thousand Miles. Den senare (efter Turbo Thrust-Three Mile Smile undan Taquine des Etanges) har ett föl efter Pearsall Hanover och skall betäckas med Revenue liksom Merlot Ribb (S.J.'s Photo-Grape Ribb undan fina Grace Ribb). Åttaåriga Super Arnie-dottern Hosanna Diamant är betäckt med Kolgjini-hingsten Kiss Francais. Thousand Miles föl heter Dania Stetson.

– Stetson var mitt första stallnamn. Jag har en Stetsonhatt som jag köpte när jag efter V65-vinsten skaffade en Mustang cab att glida omkring med. Dania efter Danmark där Thousand Miles ju vann två gånger.

– Även om mina hästar inte visat så mycket på banan så är det bra stam som bör kunna ge förutsättningar för bra hästar.
Segerhästen Donar Flevo får alltid ett offensivt upplägg.

– Kör jag 17,5-18 från början, så håller han bara den farten. Kör jag 14,5 som senast håller han i stort sett den farten också, det går inte att sitta och finåka och köra på speed. Kör jag offensivt brukar han få pengar säger Knut Nilsson, som särskilt minns ett lopp.

– Ett V65-lopp i april förra året där jag körde mot bl a Ludde och Åke Svanstedt och Ludde sa till mig att ta det lite lugnt. I sista sväng sa han att hans häst var trött och skrek "bara kör" och visslade på min häst och vi blev femma. Det var kul!

Nioårige Västerbo Younameit är en häst vi kan få se inom kort.

– Jag frågade Ludde om han hade en häst och gjorde en deal med honom. Hästen har haft problem med munnen men är på gång nu, säger Knut Nilsson.

Donar Flevo kanske har brutit isen?!Text: Peter Kastensson

Foto: Mikael Rosenqvist/DL Media

 


 
Hallå där...
Knut Nilsson[Idag 10:36]: ...den 50-årige Jägersroamatören som blev stort uppmärksammad när han igår spräckte sin segernolla i Sverige i en amatörmatch mot Charlottenlund.LÄS VIDARE:

270 körda lopp och första segern var intrycket man fått att det handlade om, men riktigt så är det inte?- Jag har kört 270 lopp totalt, vunnit två i Danmark och så ett B-lopp på Jägersro innan jag igår spräckte nollan "på riktigt" på hemmabanan. Jag har kört ungefär 100 lopp på Jägersro.Donar Flevo var segerhästen, och han bombade hem loppet med hårddragning hela vägen, han var långt före konkurrenterna mitt i loppet.- Även om hästen är sju år och har gjort 86 starter har han inte förstått att han ska ta i över upploppet. Donar Flevo är franskstammad, och det är nog därför han utvecklas fortfarande som sjuåring. Vi har ökat hans träningsdos lite, och så ska han köras som jag gjorde i går för att komma bäst till sin rätt, i hård fart.Du har fyra hästar på träningslistan, yngst är just sjuårige Donar Flevo.- Jag började med egna hästar för ungefär 15 år sedan. Jag ville börja med något helt nytt i mitt liv, och att det blev just travhästar hjälpte bland annat en hygglig V65-vinst 1993 till med. Jag började köra lopp 2003. Jag har valt att börja med hästar som är lämpliga att starta mycket. Jag fokuserar träningsupplägget mycket på att hålla hästarna pigga och fräscha, så de kan vara med i lopp ofta. 2008 körde jag hela 77 lopp.- De här gamla rutinerade hästarna är bra att lära sig köra lopp med. Rutin i sulkyn betyder mycket. Jag får erkänna att jag känt att jag varit några tiondelars kilometertid "sämre kusk" än de man alltid har att möta här i södra Sverige. Men jag lär mig...Jag har också valt att starta mycket i Danmark, där tycker jag att det bara är ett par toppkuskar som är på högre nivå än den jag håller.Gårdagens vinnarhäst Donar Flevo måste väl kunna förbättra Din segerprocent ytterligare med den form han visade igår?- O ja. När Lutfi Kolgjini köpte Donar Flevo till Sverige var det en riktig dyring, en talangfull häst som Ludde förstås trodde mycket på. Man ska också komma ihåg att Donar Flevo var rätt allvarligt sjuk för två somrar sedan. Han åkte på något så extremt ovanligt som vitklöverförgiftning! Det är tydligen bara två hästar i Sverige per år som får det, enligt veterinärerna på travförbundet som jag pratade med. Veterinären här trodde hästen fått i sig råttgift. Donar Flevo stod med hög feber och blodvärdena var helt uppåt väggarna en månad innan han repade sig. Efter det tog jag det förstås lugnt med Donar Flevo ett bra tag.
Vann sitt första

lopp– efter 15 år
Foto: Kanal 75
Blogga om artikeln


Länka till artikeln från ditt blogginlägg - kopiera den här adressen:För att komma med i listningen här behöver du också ha presenterat din blogg på Bloggportalen Läs mer här!

Aftonbladet.se ansvarar inte för det som står i bloggarna.


 Det dröjde 15 år.


På tisdagskvällen vann Jägersroprofilen Knut Nilsson sitt första riktiga travlopp i Sverige.


– Det är den största segern i mitt liv, jublade den 50-årige amatören från Ystad.
Sällan har Jägersropubliken sett en så lycklig kusk gå in i vinnarcirkeln. För Knut Nilsson och hans anhängare blev amatörmatchen mot danska Charlottenlund ett historiskt lopp.


Från åttondespår dundrade Nilsson till ledningen med sin egen Donar Flevo och överrumplade motståndarna genom att dra upp ett våldsamt tempo. När varvningen nåddes på 1.13,5 var avståndet till klungan 50 meter. Ett avstånd som krympte rejält sista biten, men inte mer än att Nilsson hade tid att höja armen i en hjärtlig segergest.


– Jag är enormt glad. Väldigt, väldigt glad. Jag körde lite för sakta förra gången, nu ökade jag tempot tidigare eftersom jag vet att han går till mål.


– Jag har jobbat väldigt intensivt i mitt liv och kände att jag måste ha något annat. För exakt 15 år sedan började jag med hästar och sedan dess har travet varit mitt liv, sade Knut Nilsson som hade tre segrar på 269 starter i sulkyn sedan tidigare. Två på Charlottenlund och en i ett så kallat b-lopp, som körs utan totospel.


– Min farsa har suttit här uppe på läktaren i 54 år. Han gick bort i mars. Jag önskar att han hade varit här idag, fortsatte en rörd segerkusk.


Förstapriset på 20 000 kronor innebär också att Nilsson passerar siffrorna från 2008, då han körde in 39 529 kronor på 77 starter, och kan räkna in ett nytt rekordår i sulkyn.Robin Johansson/Kanal 75Loppkommentarer: Anders Nilsson


Lopp 1Tempo: första 500 m: 8 Donar Flevo 1.09,7, första 1 000 m: 8 Donar Flevo 1.13,5, sista 500 m: 1.17,8


8 DONAR FLEVO till ledningen efter 300 meter och valde att hålla tempot väl uppe vilket innebar längder tillgodo mot övriga. Stumnade in på upploppet men räddades av linjen. 10 LISTAS TARA tredje utvändigt och fram i andraspår. På mellan hästar sista 200 och avslutade bra, inte långt efter. 1 OBELIX B.T. togs lugnt från start, fjärde utvändigt. Fram i andraspår och på via tredjespår 300 kvar, avslutade bra men fick för långt fram. 7 THE FLYING utvändigt utan rygg och hade längder fram till ledaren. Fick aldrig kontakt, höll sin fart på avstånd. 12 LA BELLA HOMER sjätte invändigt. Ut 400 kvar, höll farten. 5 LORETO G. släppte ledningen efter 300 meter, problem 300 kvar och tappade över upploppet. 6 NO BIG DEAL galopperade i andra utvändigt efter 250 meter och på nytt bak i kön 1500 kvar

         
(Publicerad:2011-03-23)
UPPLOPPSBILD


Tempo: första 500 m: 4 Donar Flevo 1.10,7, första 1 000 m: 4 Donar Flevo 1.15,3, sista 500 m: 1.16,5


9 O DE POMME på från tredje utvändigt 450 kvar, grepp 100 kvar och enkelt undan den sista biten. 11 PLUTTEN PALEMA på från femte utvändigt 600 kvar, rygg att gå i 450 kvar. På via vida spår 250 kvar och avslutade godkänt utan att kunna hota. 4 DONAR FLEVO till ledningen efter 250 meter och drog undan i högt tempo, slagen 100 kvar, höll bra. 7 SIMB RENO andra utvändigt. Satt kvar när attackerna kom, utåt 100 kvar, höll bara farten. 5 NIM NEW utvändigt utan rygg, jobbade sig successivt framåt, höll bra utan att bli segeraktuell. 8 PIPPIN över i tredjespår, utvändigt utan rygg 1450 kvar, rygg ledaren på avstånd 1300 kvar. Satt kvar på innerspår när det fylldes på vilket fick till följd att han gick i mål med krafter kvar. 8 LOC LOC sjätte invändigt. Ut och med 400 kvar, på 200 kvar, avslutade godkänt på avstånd. 2 MON AMIE JAMACAN femte invändigt. Ut i andraspår 400 kvar, höll sin fart på avstånd. 3 HIAWATHA SKIFT släppte ledningen efter 250 meter vilket blev tredje invändigt 1300 kvar. Fram längs sargen och höll sin fart på avstånd. 6 MILO STAR fjärde invändigt, ut 600 kvar men kunde inte förbättra sig. 10 J.J.HANOWYCK fjärde utvändigt, trött 400 kvar och tappade över upploppet. 12 ALBIN C.L. sjunde invändigt, fick aldrig kontakt utan blev en bra bit efter.        
(Publicerad:2011-03-23)
AMATÖRERNAS AVSLUT

 Amatörerna avslutade tisdagen i Joy Perssons Pokal, som utmynnade i en tät uppgörelse. Knut Nilsson var nära att stjäla loppet med Donar Flevo som drog undan i stor ledning. Höll strålande till tredjeplatsen men var inte stort slagen av Palle Günter-tränade O de Pomme körd av Håkan Jonsson och Plutten Palema med Mikael A Lindblad.

- Det blev perfekt för min del att Knut drog i hårt tempo och vi fick tredje utvändigt. Fick gå lite tidigt men O de Pomme gjorde det bra och har mognat, tyckte Håkan Jonsson som fastställde fint V3-värde, en vinnare fick 51.420 kronor.

Joy Persson delade ut sitt eget hederspris - gamla Jägersrohabitueer minns att Joy segrade med Hanno Lee när den första V5-an kördes på Jägersro 1959.Text: Peter Kastensson


Foto: Mikael Rosenquist / DL Media        
(Publicerad:2011-03-13)
PRESENTATION

Fölet efter Kiss Francais Hosanna Diamant  sto som heter Marie Stetson Fölet efter Pearsall Hanover Merlot Ribb sto som heter Dania Stetson        
(Publicerad:2010-12-10)
VINTERN PÅ HARALSTORP
Istappar och mycket snö underbart vinterväder


        
(Publicerad:2010-09-12)
FÖLEN VÄXER OCH MÅR STRÅLANDE
I väntans tider ser hur dom små hästarna bara blir större och större vad döljer sej i dessa trevliga individer


        
(Publicerad:2009-06-13)
ÄNTLIGEN ÄR NOLLAN BRUTEN I SVERIGE OCH PÅ HEMMABANAN JÄGERSRO
Det krävde 190 körda lopp för att vinnan på Hemmabanan Jägersro viserligen bara ett B-Lopp fast för mej var det trotts allt en eftertraktad seger.
Thousand Miles utveckligen senaste tiden är även denna mycket trevlig och tror att det finns dolda talanger hos henne


        
(Publicerad:2009-05-31)
GRATTIS ÅKE TILL SEGERN ELITLOPPET 2009
Underbart att se dej vinna och att se alla svenska hästar presterade på topp. Detta var ett elitlopp man kommer att minnas länge.
Tänk att alla underskatta våra svenska hästar och så är det bara dom som vinner.

http://www.aftonbladet.se/trav365/article5273275.ab?service=galleryFlash
        
(Publicerad:2009-05-21)
DONAR FLEVO BÄTTRE OCH BÄTTRE
Donar Flevo 5a med fritt på upploppet idag hade han segrat lätt enormt tryck sista 100 meterna film kommer inom kort på filmgalleriet


        
(Publicerad:2009-05-10)
NU ÄR SOMMAREN HÄR UNDERBART
Nyutslagen bokskog och grönt gräs samt lövgrodekonsert om kvällarna vad kan var bättre.
Hästarn tappar det sista av vinterpälsen och njuter i fulla drag av att sola sej och rulla runt i grusen.
Fullständigt galna glädje skutt och vilda rusningar som om dom var 2år gamla.
Knut Nilsson        
(Publicerad:2009-04-02)
ANGENÄM KVÄLL PÅ B-TRÄNARNAS ÅRSMÖTE
Inbjuden för kvällen var Hans Adielsson.

Det var mycket intressant att lyssna på Hans syn, och se på allt som omfattar att vara tränare i dag.Beskrivning om hur svårt det är att ligga på plus i dagens hårda konkurrens betonades flertalet gånger, vilket för oss som är i nedre skiktet gör att vi har lättare att förstå vad som krävs för att höja oss lite till.

I stort handlar det om att hitta bra stammade hästar och då som är ostartade och helt korrekta i anatomi och extriör. Givetvis ska man ha bra träningsmöjligheter och inte snåla med mat, veterinär och övrig utrustning, samt ha en målmedveten träning i harmoni med hästen.

Hans Adielsson är enormt intressant att lyssna på och att han tidigare arbetat som en duktig lärare går inte att ta miste på.

Den tankeverksamhet han har satt igång hos mig gör nog att man under ett antal veckor framöver kommer att fundera och omvärdera, ändra och testa.

Personligen har jag läst det mesta som går att läsa om träning av hästar, fast dagligen lär man något nytt. Detta gör att träna travhästar aldrig blir enformigt. Varje dag upplever man framsteg eller bakslag, och framförallt så är varje dag lärorik.
Fulllärd inom detta gebit blir man aldrig        
(Publicerad:2009-03-28)
OLYMPIA LOPP MED OLYMPIERNA I VAGNEN
Den 28 Mars 2009 var det dags för uttagning nr 2 till Olympiatravet.

Idrottsstjärnorna Martin Lidberg(brottare), Linus Thörnblad (höjdhopp), Ida-Theres Nerell (brottning) och Daniel Bivesson (snowboard) kom till Jägersro och var med och körde dubbelsulkylopp tillsammans med våra proffskuskar Erik Adielsson, Björn Goop, Örjan Kihlström och Lutfi Kolgjini.
Våra hästar som kämpade tillsammans med idrottsstjärnor och kuskar var:
Donar Flevo, Thousand Miles och utbildningshästar från Ung Jägersro.

Visa bildspel från dubbelsulky-loppet här.

Filmklippet hittar Du här.
Länk till Martin martinlidberg.com

        
(Publicerad:2009-03-26)
HUR MINSKAR VI BORTFALLET AV B-TRÄNARE OCH AMATÖRER?
Det vi ser i travsporten är, att alla som är B-tränare och Amatörer ger upp och slutar. Problemet är att det börjar bli väldigt dyrt och inga pengar kommer in, samt att foderkostnader och transporter står för en dramatisk ökning av utgifterna.

Lösningen på detta problem borde vara att i 12 hästars lopp skulle delas ut minst 8 priser och lägsta pris på 2000kr samt i 15 hästars lopp 10 priser. Detta skulle innebära att de som oftast fyller ut loppen, dvs. vi som är B-tränare och amatörer, skulle kunna fortsätta att dra land och rike runt för något som vi älskar att göra.
Viktigt i sammanhanget är, att på detta sätt kommer vi inte att se så många hästar med 0 poäng komma till start. Vi får då dessutom jämnare lopp och detta gör att spelet blir trevligare.

Ytterligare fördelar med detta är att om din häst är tex 7:a tre gånger i rad så ökar dina poäng vilket gör risken mindre att det går tre månader mellan starterna.
Som det är nu ser man 5 hästar med noll poäng, och så är det turen som avgör vem som kommer med.


När jag nu sagt detta, så får man direkt hör av alla gamla gubbar som inte har haft häst på åratal att: - Så kan man inte göra!

Problemet är ju faktiskt så, att det som fungert i 30 år kanske inte fungerar längre.
Med detta system ovan skulle jag med mina hästar öka min inkomst med 68.000kr på ett år, vilket gör en avsevärd skillnad. Förra året blev jag 6:a 12 gånger och utan pengar på grund av för få hästar i loppet. 7:a 10 gånger 8:a 12 gånger.

Då man säger detta, vilka gnäller mest? Jo de som är 1:a, 2:a varje gång och som tycker det är dåligt om man bara vunnit 3 lopp av 7 på v75.

Min uppfattning är att detta system är den lättaste vägen att snabbt komma in och rädda breddsporten utan att sänka boxhyror, licenskostnader m.m. Det kan genomföras utan större ingrepp och utredningar för miljontals kronor, som i värsta fall trots höga kostnader inte ger resultat.


Knut Nilsson        
(Publicerad:2008-09-01)
HYR STUGAN OCH FÖLJ TRAVHÄSTARNA PÅ HARALDSTORP
Travintresserad kom och följ Travhästarna på Haralstorp på nära håll och följ med under träning och tävling!

2800 kr i Veckan eller 400 kr per dygn.
Tel: 0411-71236

Se länk till stugan
http://www.fritiden.se/objekt-uthyres/6955/

http://www.fritiden.se/objekt-uthyres/6955/
        
(Publicerad:2008-08-24)
TÄVLINGSDAG PÅ SOLSKENSÖN!
Den 24 Augusti - 2008 besökte vi Bornholm, Solskensön.
En trevlig resa till en mysig travbana som ligger
"Mitt i det gröna"

En utmanande och annorlunda travbana att köra på.
Kolla in vårt speciella "fotogalleri" fylld med bilder från båtresan, ankomsten till Bornholm, travbanan m.m.
Vi har även gjort en liten film med mixat innehåll från några av loppen.


Visa bildspel från Bornholm här.


Se Film-Mix här.


        
(Publicerad:2008-05-27)
DUBBELSULKY LOPP JÄGERSRO 27 MAJ 2008
Titta på lite foton tagna ifrån
Dubbelsulky-dagen på Jägersro den 27 Maj 2008.

Visa bildspel från dubbelsulky-loppet här.


        ©knutnilsson.se 2007-2018
Uni Marketing

Ystad Trädgårdsanläggningar Merlot Ribb Thousand Miles